Новини и събития
6
Яну
Брънч за Богоявление с Царска пита
Лили Фам ви кани на първия неделен брънч за 2019 г. по случай Богоявление на 6 януари вдъхновен от една от най- вкусните френски традиции „ Царска пита с късмет“. Сладкишът символизира храната, която влъхвите са получавали по пътя им в търсене на малкия Исус до Витлеем. Един чудесен повод да се съберем семейно или с приятели след зимната ваканция.

Бюфет на Влъхвите 

  • Френски кроасани
  • Гъбена крем супа
  • Салатен бар
  • Селекция от кишове: киш с праз, киш със сьомга, киш Лорен
  • Бъркани яйца
  • Плодова салата

В допъление към избора от бюфета ни всеки ще може да опита по една традиционна бретонска палачинка с шунка/ яйце/ кашкавал.

 

Царска пита

Поклонението на влъхвите пред Исус следвайки звездата на Витлеем в търсене на малкия Цар е повод да опитате вкусната Царска пита, която е френски сладкиш в кръгла форма от многолистно тесто с богат бадемов пълнеж. Приготвя специално за случая  като традицията е много близка до нашата пита с късмети, защото вътре има късмет и този, на когото се падне, е обявен за Цар/ Царица на годината. Децата много обичат тази традиция и я очакват с нетърпение. 

Цена: 30 лв. / сладкиш от 6 парчета с корона и късмет.

 

Ателие Трите корони : Тази семейна традиция ще е темата на ателието тази неделя, в което децата ще могат сами да изработят короните си и да научат повече за срещата на влъхвите с малкия Исус. За ателието е предвидено децата да изиграят традицията с Царската пита. Най- малкото дете нарича парчетата на сладкиша на другите деца без да знае къде е късмета. Щастливецът, на когото се падне, получава короната и си избира принц/ принцеса измежду децата.

Куверт възрастен : 30 лв.

Куверт дете до 12 год : 15 лв.

Специални цени за шампанско и авторски коктейли.

 

Продължителност на брънча от 11.00 до 15.00 ч. Приемаме резервации за периода от 11 до 12.30 ч. След това настаняване на място според свободните места.